Tavuk Terbiye Çeşnisi

Tarifler

MANTAR SOTE EŞLİĞİNDE ŞİNİTZEL

EN

Malzemeler

8 kişilik

1 kg tavuk göğüs

42 g ÜLKER DUCROS Tavuk Terbiye Çeşnisi

5 yemek kaşığı su

9 yemek kaşığı sıvıyağ

3 adet yumurta

1 su bardağı galeta unu

Sıvı yağ

600 g taze mantar (dilimlenmiş)

3-4 dal taze biberiye

1/2 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Yapılışı

Tavuk göğsünü bıçak yardımıyla inceltin. Bir kabın içerisine tavuk etlerini, suyu, ÜLKER DUCROS Tavuk Terbiye Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Bu arada mantar sote için; bir tavada sıvı yağı ısıtın. Mantarları ekleyip yüksek ateşte sularını salmadan pişirin. Terbiye edilen tavuk göğüslerini önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartın. Servis tabağına alın ve mantar sote ile birlikte servis edin. Arzuya göre servis esnasında tabağınıza püre de ilave edebilirsiniz.

RENKLİ BİBERLİ TAVUK ŞİŞ

EN

Malzemeler

8 kişilik

1 kg tavuk bonfile

6 adet sivri tatlı yeşil biber

6 adet kırmızı kapya biber

20 adet bambu şiş

42 g ÜLKER DUCROS Tavuk Terbiye Çeşnisi

5 yemek kaşığı su

9 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı

Tavuk bonfileleri biraz iri olarak kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir kabın içerisine tavuk etlerini, suyu, ÜLKER DUCROS Tavuk Terbiye Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Biberleri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Terbiyelenmiş tavukları şişlere sırayla et, biber ve domates şeklinde çok sık olmayacak şekilde dizin. Hazırladığınız şişleri mangalda arkalı önlü pişirin. Sıcak servis edin.

ELMA DİLİM PATATESLİ TAVUK BUT

EN

Malzemeler

4 kişilik

1 kg tavuk but

42 g ÜLKER DUCROS Tavuk Terbiye Çeşnisi

5 yemek kaşığı su

9 yemek kaşığı sıvıyağ

2 adet patates

Yapılışı

Bir kabın içerisine tavuk butu, suyu, ÜLKER DUCROS Tavuk Terbiye Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Terbiyelenen tavukları ve patatesleri tepsiye alıp 200 dereceye ayarlı fırında pişirin.

PATATESLİ FIRIN TAVUK

EN

Malzemeler

4 kişilik

1 kg tavuk göğüs

42 g ÜLKER DUCROS Tavuk Terbiye Çeşnisi

5 yemek kaşığı su

9 yemek kaşığı sıvıyağ

4 adet patates

Yapılışı

Tavukları küp küp doğrayın. Bir kabın içerisine tavuğu, suyu, ÜLKER DUCROS Tavuk Terbiye Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Patateslerin kabuklarını soyup küp küp kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Terbiyelenen tavukları ve patatesleri tepsiye alıp 200 dereceye ayarlı fırında 20-30 dk pişirin.

SARIMSAKLI SEBZE EŞLİĞİNDE IZGARA TAVUK

EN

Malzemeler

4 kişilik

1 kg tavuk ( kalça )

42 g ÜLKER DUCROS Tavuk Terbiye Çeşnisi

5 yemek kaşığı su

9 yemek kaşığı sıvıyağ

4 adet kırmızı biber

2 adet kabak

2 adet havuç

4 diş sarımsak

Tuz

Sıvı yağ

Yapılışı

Bir kabın içerisine tavuk etlerini, suyu, ÜLKER DUCROS Tavuk Terbiye Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Kırmızıbiberlerin uzunlamasına ortadan kesin. Çekirdeklerini çıkartıp 4’e bölün. Sarımsakları ince doğrayın. Havucu uzunlamasına kabakları da halka halka doğrayın. Bir tavada sıvıyağı kızdırın. Sebzeleri ekleyin ve soteleyin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ilave edin. Terbiyelenmiş tavukları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25-20 dk pişirin. Sarımsaklı sebzelerle beraber servis edin.

Recipes

SCHNITZEL WITH SAUTEED MUSHROOMS

TR

Ingredients

8 servings

1 kg chicken breast

42 g ÜLKER DUCROS Chicken Marinade Seasoning

5 tablespoons of water

9 tablespoons of cooking oil

3 eggs

1 cup of ground bread crumbs

Cooking oil

600 g fresh mushrooms (sliced)

3-4 branches of fresh rosemary

1/2 tea glass of cooking oil

Salt

Making

Cut the chicken into thinner pieces with a knife. Combine the chicken, water, Ülker DUCROS Chicken Marinade Seasoning and cooking oil in a bowl and mix thoroughly. Leave in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. In the meantime heat the cooking oil in a pan to sauté the mushrooms. Cook the mushrooms at a high heat without allowing the juices to come out. Take the chicken slices out and first dip in the whisked eggs then the ground bread crumbs and fry in hot oil. Place in a serving dish and serve together with the sautéed mushrooms. You may serve mashed potatoes with this dish according to preference.

CHICKEN SHISH KEBAB WITH COLORFUL PEPPERS

TR

Ingredients

8 servings

1 kg chicken pieces

6 sweet green peppers

6 red capia peppers

20 bamboo skewers

42 g ÜLKER DUCROS Chicken Marinade Seasoning

5 tablespoons of water

9 tablespoons of cooking oil

Making

Cut the chicken into large cubes. Combine the chicken, water, Ülker DUCROS Chicken Marinade Seasoning and cooking oil in a bowl and mix thoroughly. Leave in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. Cut the peppers in large cubes. Line the chicken and peppers alternately on the skewers with tomato cubes, not too close together. Cook the shish kebab you have prepared, front and back, on a grill. Serve hot.

CHICKEN DRUMSTICKS WITH POTATO WEDGES

TR

Ingredients

4 servings

1 kg chicken drumsticks

42 g ÜLKER DUCROS Chicken Marinade Seasoning

5 tablespoons of water

9 tablespoons of cooking oil

2 potatoes

Making

Combine the chicken drumsticks, water, Ülker DUCROS Chicken Marinade Seasoning and cooking oil in a bowl and mix thoroughly. Leave in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. Peel the potatoes and cut in wedges. Spread wax paper on a sheet pan. Spread the chicken and potatoes on the sheet and cook at 200 degrees.

BAKED CHICKEN WITH POTATOES

TR

Ingredients

4 servings

1 kg chicken breast

42 g ÜLKER DUCROS Chicken Marinade Seasoning

5 tablespoons of water

9 tablespoons of cooking oil

4 potatoes

Making

Cut the chicken into large cubes. Combine the chicken, water, Ülker DUCROS Chicken Marinade Seasoning and cooking oil in a bowl and mix thoroughly. Leave in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. Peel the potatoes and cut into cubes. Spread waxed paper on a sheet pan and cover with the chicken and potatoes. Cook at 200 degrees for 20-30 mins.

GRILLED CHICKEN WITH GARLICKY VEGETABLES

TR

Ingredients

4 servings

1 kg chicken (thighs)

42 g ÜLKER DUCROS Chicken Marinade Seasoning

5 tablespoons of water

9 tablespoons of cooking oil

4 red peppers

2 courgettes

2 carrots

4 cloves of garlic

Salt

Cooking oil

Making

Combine the chicken, water, Ülker DUCROS Chicken Marinade Seasoning and cooking oil in a bowl and mix thoroughly. Leave in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. Cut the red peppers lengthwise down the middle. Remove the seeds and cut into 4. Mince the garlic. Cut the carrots lengthwise and the courgettes in circles. Heat oil in a pan. Add the vegetables and sauté. Season with salt to taste. Spread the chicken on wax paper on a sheet pan. Bake in a 200 degree preheated oven for 20-25 minutes. Serve with the garlicky vegetables.



Kollektif Digital Ajans