Köfte Çeşnisi

Tarifler

NANELİ YOĞURT SOS EŞLİĞİNDE ÇITIR KÖFTELER

EN

Malzemeler

8 kişilik

1 kg dana kıyma

45 g ÜLKER DUCROS Köfte Çeşnisi

1 adet yumurta sarısı

½ su bardağı irmik

7 yemek kaşığı su

Tuz

2 yemek kaşığı doğranmış taze nane

6 yemek kaşığı yoğurt

2 diş sarımsak

Tuz

Yapılışı

Bir kabın içerisine kıymayı, ÜLKER DUCROS Köfte Çeşnisi ve suyu ekleyip, iyice yoğurun. Yumurta sarısı ve irmikleri ekleyin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ile tatlandırın. Yoğurulan köfte harcına şekil verin. Sosu için; doğranmış taze nane , dövülmüş sarımsak ve yoğurdu karıştırın, ayrı bir yerde bekletin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ile tatlandırın. Az yağlı tavada köfteleri pişirip sıcak olarak bekletmeden nane sosu ile servis edin.

MANGAL KÖFTESİ

EN

Malzemeler

8 kişilik

1 kg dana kıyma

45 g ÜLKER DUCROS Köfte Çeşnisi

7 yemek kaşığı su

Yapılışı

Bir kabın içerisine kıymayı, ÜLKER DUCROS Köfte Çeşnisi ve suyu ekleyip, iyice yoğurun. Yoğurulan köfte harcına şekil verin. Mangalda arkalı önlü pişirip sıcak olarak servis edin.

IZGARA SEBZE EŞLİĞİNDE KÖFTE

EN

Malzemeler

8 kişilik

1 kg dana kıyma

45 g ÜLKER DUCROS Köfte Çeşnisi

7 yemek kaşığı su

2 adet kabak

2 adet havuç

2 adet patlıcan

2 adet yeşil biber

2 adet kapya biber

Sıvıyağ

Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Yapılışı

Bir kabın içerisine kıymayı, ÜLKER DUCROS Köfte Çeşnisi ve suyu ekleyip, iyice yoğurun. Yoğurulan köfte harcına şekil verin. Sebzeleri dilimleyin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve çekilmiş tane karabiberle tatlandırın. Sebzelerin üzerine sıvıyağ sürün ve hazırladığınız köftelerle beraber ızgarada pişirin. Sıcak olarak servis edin.

GÜVEÇTE MEVSİM SEBZELİ KÖFTE

EN

Malzemeler

8 kişilik

1 kg dana kıyma

45 g ÜLKER DUCROS Köfte Çeşnisi

7 yemek kaşığı su

4 adet domates

2 adet yeşil biber

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı mantar

1 adet havuç

1 adet patates

1 adet patlıcan

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı sıvıyağ

4 diş sarımsak

Yapılışı

Bir kabın içerisine kıymayı, ÜLKER DUCROS Köfte Çeşnisi ve suyu ekleyip, iyice yoğurun. Yoğurulan köfte harcına şekil verin. 2 yemek kaşığı sıvıyağı tavada ısıtın ve köfteleri pişirin ve bir tabağa alın. Tavadaki yağa sarımsakları, salçayı, küçük doğranmış sebzeleri atıp 10 dakika soteleyelim. Bir güvece önce sebzeleri, üzerine köfteleri, en üstüne de dilim dilim domatesleri ve biberleri koyup, 200 derecelik fırında 25 dakika pişirelim.

KÖZ PATLICAN EŞLİĞİNDE KÖFTELER

EN

Malzemeler

8 kişilik

1 kg dana kıyma

45 g ÜLKER DUCROS Köfte Çeşnisi

7 yemek kaşığı su

4 adet bostanpatlıcanı

2 diş sarımsak

½ çay bardağı zeytinyağı

½ çay bardağı sirke

Tuz

Yapılışı

Bir kabın içerisine kıymayı, ÜLKER DUCROS Köfte Çeşnisi ve suyu ekleyip, iyice yoğurun. Yoğurulan köfte harcına şekil verin. Patlıcanları bıçağın ucuyla kabuğunda delikler açarak ızgarada közleyin. Soğuyunca kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayıp doğrayın. Sarımsakları biraz tuzla havanda dövüp patlıcana ekleyin. Sirke ve zeytinyağını da ekleyip, iyice karıştırın. Ayrı bir kenarda bekletin. Hazırladığınız köfteleri ızgarada arkalı önlü pişirin. Servis tabağına alın ve köz patlıcan salatası ile beraber sıcak olarak servis edin.

Recipes

CRISP MEATBALLS WITH MINTY YOGURT

TR

Ingredients

8 servings

1 kg ground beef

45 g ÜLKER DUCROS Meatball Seasoning

1 egg yolk

½ cup semolina

7 tablespoons of water

Salt

2 tablespoons of chopped fresh mint

6 tablespoons of yogurt

2 cloves of garlic

Salt

Making

In a bowl mix the ground beef, ÜLKER DUCROS meatball Seasoning and water, then knead thoroughly. Add the egg yolk and semolina. Season with salt to taste. Shape the meatballs. For the sauce; mix the crushed garlic, mint and yogurt and set aside. Season with salt to taste. In a lightly oiled pan fry the meatballs and serve hot with the sauce.

GRILLED MEATBALLS

TR

Ingredients

8 servings

1 kg ground beef

45 g ÜLKER DUCROS Meatball Seasoning

7 tablespoons of water

Making

In a bowl mix the ground beef, ÜLKER DUCROS meatball Seasoning and water, then knead thoroughly. Shape the kneaded meat. Cook front and back on grill.

MEATBALLS WITH GRILLED VEGETABLES

TR

Ingredients

8 servings

1 kg ground beef

45 g ÜLKER DUCROS Meatball Seasoning

7 tablespoons of water

2 courgettes

2 carrots

2 eggplants

2 green peppers

2 capia peppers

Cooking oil

Salt and fresh ground pepper

Making

In a bowl mix the ground beef, ÜLKER DUCROS meatball Seasoning and water, then knead thoroughly. Shape the kneaded meat. Slice the vegetables. Season with salt and fresh ground pepper to taste. Drizzle oil over the vegetables and cook them together with the meatballs on the grill. Serve hot.

MEATBALL STEW WITH SEASONAL VEGETABLE

TR

Ingredients

8 servings

1 kg ground beef

45 g ÜLKER DUCROS Meatball Seasoning

7 tablespoons of water

4 tomatoes

2 green peppers

1 tablespoon of flour

1 cup of mushrooms

1 carrot

1 potato

1 eggplant

1 tablespoon of tomato paste

2 tablespoons of cooking oil

4 cloves of garlic

Making

Combine the beef, water and Ülker DUCROS Meatball Seasoning in a bowl and knead thoroughly. Shape the kneaded meat mixture. Heat 2 tablespoons of cooking oil in a pan, fry the meatballs and place on a dish. Add the garlic, tomato paste, vegetables cut in small cubes to the same oil and sauté for 10 minutes. First place the vegetables in a stew pot, then the meatballs and then slices of tomatoes and peppers on top and cook for 25 minutes in a 200 degree oven.

MEATBALLS WITH GRILLED EGGPLANT

TR

Ingredients

8 servings

1 kg ground beef

45 g ÜLKER DUCROS Meatball Seasoning

7 tablespoons of water

4 grilled eggplants

2 cloves of garlic

½ tea glass of olive oil

½ tea glass of vinegar

Salt

Making

Combine the beef, water and Ülker DUCROS Meatball Seasoning in a bowl and knead thoroughly. Shape the kneaded meat mixture. Grill the eggplants after making holes in the peel with the tip of a knife. When cooled peel the eggplant and separate out the seeds. Crush the garlic with some salt in a mortar and add to the eggplant. Add the vinegar and olive oil and mix thoroughly. Set the mixture aside. Cook the meatballs on the grill, front and back. Arrange on serving dish and serve hot with the grilled eggplant salad.



Kollektif Digital Ajans