Et Terbiye Çeşnisi

Tarifler

ETLİ MANTARLI KREP DÜRÜM

EN

Malzemeler

6 kişilik

6 adet lavaş veya tortilla ekmeği

1 adet soğan

1 kg dana kuşbaşı

33 gr ÜLKER DUCROS Et Çeşnisi

8 yemek kaşığı su

7 yemek kaşığı sıvıyağ

1 büyük kase doğranmış mantar

Yapılışı

Bir kabın içerisine etleri, suyu, ÜLKER DUCROS Et Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Diğer yandan sıvıyağ koyulmuş bir tencereye soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Mantarları soyun ve doğrayın, tencereye ekleyin. Terbiyelenen etleri ekleyin ve sotelemeye devam edin. Lavaş veya tortilla ekmeklerinin içine hazırlamış olduğunuz et harcını koyun. Rulo şeklinde sarın.Sıcak olarak servis edin.

IZGARA SEBZE EŞLİĞİNDE ANTRİKOT

EN

Malzemeler

4 kişilik

1 kg dana antrikot

33 gr ÜLKER DUCROS Et Çeşnisi

8 yemek kaşığı su

7 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet kabak

1 adet havuç

1 adet patlıcan

1 adet biber

1 adet soğan

taze kekik

Sıvıyağ

Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Yapılışı

Bir kabın içerisine etleri, suyu, ÜLKER DUCROS Et Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Sebzeleri dilimleyin, arzu ettiğiniz miktarda tuz ve çekilmiş tane karabiberle tatlandırın. Sebzelerin üzerine sıvıyağ sürün ve terbiyelenen etlerle beraber ızgarada pişirin. Taze kekik serperek, sıcak olarak servis edin.

SUMAKLI SOĞAN EŞLİĞİNDE TERBİYELİ KUZU ŞİŞ

EN

Malzemeler

4 kişilik

1 kg kuzu kuşbaşı

33 gr ÜLKER DUCROS Et Çeşnisi

8 yemek kaşığı su

7 yemek kaşığı sıvıyağ

2 tane kuru soğan

2-3 dal taze kekik

Tuz

Sumak

Limon suyu

Zeytinyağı

Yapılışı

Bir kabın içerisine etleri, suyu, ÜLKER DUCROS Et Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Soğanları yarım şeklinde doğrayın ve bir kaba alıp tuz ve sumakla ovun. İçine limon suyu, zeytinyağı ve taze kekiği ekleyin ve karıştırın. Bir kenarda bekletin. Terbiyelenen etleri su ile ıslattığınız şişlere dizin ve mangalda çevirerek pişirin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ile tatlandırın. Sumaklı soğan salatası ile servis edin.

SARIMSAKLI & DOMATESLİ BİFTEK

EN

Malzemeler

4 kişilik

1 kg dana biftek

33 gr ÜLKER DUCROS Et Çeşnisi

8 yemek kaşığı su

7 yemek kaşığı sıvıyağ

4 adet orta boy domates

1 kahve fincanı zeytinyağı

4 diş sarımsak

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı sirke

Yapılışı

Bir kabın içerisine etleri, suyu, ÜLKER DUCROS Et Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Sos için; domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayıp irice doğrayın. Zeytinyağı ve tuz ilave edin, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ateşten indirmeden önce dövülmüş sarımsak ve sirke ekleyin. Terbiyelenen biftekleri mangalda arkalı önlü pişirin. Sos ile beraber servis edin.

KÖZ BİBERLİ BONFİLE DİLİMLERİ

EN

Malzemeler

4 kişilik

1 kg dana bonfile

33 gr ÜLKER DUCROS Et Çeşnisi

8 yemek kaşığı su

7 yemek kaşığı sıvıyağ

3-4 adet kornişon turşusu

2 adet közlenmiş biber

2 adet közlenmiş patlıcan

1-2 dal taze kekik

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet limon suyu

Tuz

Yapılışı

Bir kabın içerisine etleri, suyu, ÜLKER DUCROS Et Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Kornişon turşuyu, közlenmiş patlıcanı ve közlenmiş biberi süzün ve irice doğrayın. Tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alın ve iyice harmanlayıp servis edin. Zeytinyağı, limon ve tuzu bir kasede çırpın. Salatanın üzerine gezdirin. Terbiyelenen etleri ızgarada arkalı önlü pişirin. Salata ile beraber servis edin.

Recipes

ROLLED CREPE WITH MEAT AND MUSHROOMS

TR

Ingredients

6 servings

6 pieces of lavash or tortilla

1 onion

1 kg cubed beef

33 g ÜLKER DUCROS Meat Seasoning

8 tablespoons of water

7 tablespoons of cooking oil

1 large bowl of sliced mushrooms

Making

In a bowl mix thoroughly the meat, the water, the ÜLKER DUCROS Meat Seasoning and the cooking oil. Leave the mixture in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. In the meantime add the onions to a pan with cooking oil and sauté until pink. Peel and add the mushrooms to the pan. Add the marinated meat and continue to sauté. Place the sautéed mixture inside the lavash bread or tortilla. Wrap in a roll and serve hot.

RIB STEAK WITH GRILLED VEGETABLES

TR

Ingredients

4 servings

1 kg beef rib steak

33 g ÜLKER DUCROS Meat Seasoning

8 tablespoons of water

7 tablespoons of cooking oil

1 courgette

1 carrot

1 eggplant

1 pepper

1 onion

Fresh thyme

Cooking Oil

Salt and fresh ground pepper

Making

In a bowl mix thoroughly the meat, the water, the ÜLKER DUCROS Meat Seasoning and the cooking oil. Leave the mixture in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. Slice the vegetables and add salt and pepper to taste. Drizzle cooking oil over the vegetables and cook on the grill with the meat. Sprinkle with fresh thyme and serve hot.

MARINATED LAMB SHISH KEBAB ACCOMPANIED BY ONION WITH SUMAC

TR

Ingredients

4 servings

1 kg cubed lamb

33 g ÜLKER DUCROS Meat Seasoning

8 tablespoons of water

7 tablespoons of cooking oil

2 onions

2-3 branches of fresh thyme

Salt

Sumac

Lemon juice

Olive

Making

In a bowl mix thoroughly the meat, the water, the ÜLKER DUCROS Meat Seasoning and the cooking oil. Leave the mixture in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. Cut the onions in half and rub with sumac and salt in a bowl. Add lemon juice, olive oil and fresh thyme and mix. Set the mixture aside. Line the marinated meat on skewers you have wetted with water and cook while turning periodically on the grill. Season with salt to taste. Serve with the onion and sumac salad.

STEAK WITH GARLIC & TOMATO

TR

Ingredients

4 servings

1 kg beef steak

33 g ÜLKER DUCROS Meat Seasoning

8 tablespoons of water

7 tablespoons of cooking oil

4 medium tomatoes

¼ cup olive oil

4 cloves of garlic

2 teaspoons of salt

1 teaspoon of sugar

1 tablespoon of vinegar

Making

In a bowl mix thoroughly the meat, the water, the ÜLKER DUCROS Meat Seasoning and the cooking oil. Leave the mixture in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. For the sauce; peel and seed the tomatoes and cut in large cubes. Add olive oil and salt, then cook until soft on low heat. Before taking off the burner add crushed garlic and vinegar. Cook the steak on the grill front and back. Serve with sauce.

STEAK SLICES WITH GRILLED PEPPER

TR

Ingredients

4 servings

1 kg beef steak

33 g ÜLKER DUCROS Meat Seasoning

8 tablespoons of water

7 tablespoons of cooking oil

3-4 gherkin pickles

2 grilled peppers

2 grilled eggplants

1-2 branches of fresh thyme

3 tablespoons of olive oil

the juice of 1 lemon

Salt

Making

In a bowl mix thoroughly the meat, the water, the ÜLKER DUCROS Meat Seasoning and the cooking oil. Leave the mixture in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. Drain the pickles, grilled eggplant and grilled pepper and chop in large pieces. Put all ingredients in a mixing bowl and mix thoroughly. Mix the olive oil, lemon and salt in a small bowl and drizzle over the salad. Grill the meat front and back and serve with the salad.



Kollektif Digital Ajans