Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi

Tarifler

FESLEĞENLİ PATATES PÜRESİ EŞLİĞİNDE ACILI KANAT

EN

Malzemeler

8 kişilik

1 kg tavuk kanat

42 gr ÜLKER DUCROS Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi

6 yemek kaşığı sıvıyağ

500 gr patates

1 su bardağı süt

Yarım demet taze fesleğen

4-5 diş sarımsak

Tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Bir kabın içerisine tavuk kanatları, ÜLKER DUCROS Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Fesleğenli patates püresi için; patatesleri minik doğrayıp tencereye yerleştirin. Üzerine sütü ilave edin ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Fesleğenli sos için; fesleğenleri, rendelenmiş sarımsağı mutfak robotuna alın ve püre haline getirin. Patatesler yumuşayınca süzüp tavaya alın. Ocağın altını açın. Patatesleri ezin. Tuz ve tereyağını ekleyin. Daha sonra fesleğenli sosu ekleyip karıştırın. Bir kenarda bekletin. Terbiyelenen kanatları az yağlı tavada arkalı önlü pişirin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ile tatlandırın. Fesleğenli patates püresi ile servis edin.

MANGALDA TERBİYELİ ACILI KANAT

EN

Malzemeler

1 kg tavuk kanat

42 gr ÜLKER DUCROS Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi

6 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı

Bir kabın içerisine tavuk kanatları, ÜLKER DUCROS Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Terbiyelenen kanatları mangalda arkalı önlü pişirin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ile tatlandırın. Sıcak servis edin.

ELMA DİLİM EŞLİĞİNDE ACILI KANAT

EN

Malzemeler

8 kişilik

1 kg tavuk kanat

42 gr ÜLKER DUCROS Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi

6 yemek kaşığı sıvıyağ

1 kg patates

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Yapılışı

Bir kabın içerisine tavuk kanatları, ÜLKER DUCROS Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin.

MEVSİM SEBZELİ ACILI KANAT

EN

Malzemeler

8 kişilik

1 kg tavuk kanat

42 gr ÜLKER DUCROS Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi

6 yemek kaşığı sıvıyağ

2 adet kabak

2 adet havuç

2 adet patlıcan

2 adet biber

2 adet orta boy patates

Sıvıyağ

Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Yapılışı

Bir kabın içerisine tavuk kanatları, ÜLKER DUCROS Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Sebzeleri halka halka kesin arzu ettiğiniz miktarda tuz ve çekilmiş tane karabiberle tatlandırın. Sebzelerin üzerine sıvıyağ sürün ve terbiyelenen kanatlarla beraber ızgarada pişirin. Sıcak servis edin.

DOMATES SOS EŞLİĞİNDE IZGARA ACILI KANAT

EN

Malzemeler

8 kişilik

1 kg tavuk kanat

42 gr ÜLKER DUCROS Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi

6 yemek kaşığı sıvıyağ

120 ml zeytinyağı

2 adet orta boy soğan(çok ince doğranmış)

900 gr domates (küp doğranmış)

8 dal maydanoz

Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Yapılışı

Bir kabın içerisine tavuk kanatları, ÜLKER DUCROS Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi ve sıvıyağı ekleyin, iyice karıştırın. Buzdolabında en az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Domates sos için; orta boy bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Soğanı ekleyin, 5-8 dakika orta ateşte kavurun. Sarımsağı ve soyulmuş domatesleri ilave edin. Tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ekleyip domatesler yumuşayana kadar pişirin. Terbiyelenen kanatları ızgarada arkalı önlü pişirin. Domates sos ile servis edin.

Recipes

SPICY WINGS WITH BASIL MASHED POTATOES

TR

Ingredients

8 servings

1 kg chicken wings

42 gr ÜLKER DUCROS Spicy Wings Marinade Seasoning

6 tablespoons of cooking oil

500 gr potatoes

1 cup milk

Half a bunch of basil

4-5 cloves of garlic

Salt

2 tablespoons of butter

Making

Place the chicken wings in a bowl with ÜLKER DUCROS Spicy Wings Marinade Seasoning and add the oil mixing thoroughly. Leave the mixture in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. Cut the potatoes into small pieces and place in a pot for the basil mashed potatoes. Add the milk and cook until the potatoes are soft. For the basil sauce put the basil and grated garlic into a food processor and puree. Once the potatoes are soft drain them and place them in a pan. Turn the stove on and crush the potatoes. Add the salt and butter. Then add the basil sauce and mix. Place them aside while you cook the marinated chicken on both sides in a lightly oiled pan. Add salt to taste and serve with the basil mashed potatoes.

GRILLED MARINATED SPICY WINGS

TR

Ingredients

8 servings

1 kg chicken wings

42 g ÜLKER DUCROS Spicy Wings Marinade Seasoning

6 tablespoons of cooking oil

Making

Place the chicken wings in a bowl with ÜLKER DUCROS Spicy Wings Marinade Seasoning and add the oil mixing thoroughly. Leave the mixture in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. Cook the marinated wings front and back on the grill. Add salt to taste. Serve hot.

SPICY WINGS WITH POTATO WEDGES

TR

Ingredients

8 servings

1 kg chicken wings

42 g ÜLKER DUCROS Spicy Wings Marinade Seasoning

6 tablespoons of cooking oil

1 kg potato

2-3 tablespoons of cooking oil

Making

Place the chicken wings in a bowl with ÜLKER DUCROS Spicy Wings Marinade Seasoning and add the oil mixing thoroughly. Leave the mixture in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. Place the potatoes you have cut in wedges in a large bowl. Add seasoning and the cooking oil and mix thoroughly. Spread the potatoes and wings over wax paper on a sheet pan. Add salt to taste. Cook in a preheated oven at 200 degrees until golden brown.

SPICY WINGS WITH SEASONAL VEGETABLES

TR

Ingredients

8 servings

1 kg chicken wings

42 g ÜLKER DUCROS Spicy Wings Marinade Seasoning

6 tablespoons of cooking oil

2 courgettes

2 carrots

2 eggplants

2 peppers

2 medium size potatoes

Cooking oil

Salt and fresh ground black pepper

Making

Place the chicken wings in a bowl with ÜLKER DUCROS Spicy Wings Marinade Seasoning and add the oil mixing thoroughly. Leave the mixture in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. Cut the vegetables in rings and season to taste with salt and ground pepper. Drizzle some oil on the vegetables and cook together with the marinated wings. Serve hot.

MARINATED SPICY WINGS WITH TOMATO SAUCE

TR

Ingredients

8 servings

1 kg chicken wings

42 g ÜLKER DUCROS Spicy Wings Marinade Seasoning

6 tablespoons of cooking oil

120 ml olive oil

2 medium onions (minced)

900 gr tomatoes (cubed)

8 bunches of parsley

Salt and fresh ground pepper

Making

Place the chicken wings in a bowl with ÜLKER DUCROS Spicy Wings Marinade Seasoning and add the oil mixing thoroughly. Leave the mixture in the refrigerator for at least 1 hour to marinate. For the tomato sauce; heat the olive oil in a medium size pot. Add the onion and sauté for 5-8 minutes. Add the tomatoes and garlic. Add salt, ground pepper and parsley and cook until the tomatoes are soft. Cook the marinated wings front and back and serve with tomato sauce.



Kollektif Digital Ajans